TO BE HONEST

Assalamualaikum. Hellooooooo blog! >.<

It's been a long long long day I have'nt update the blog. Busy weh hahaha dan tak tahu nak menulis apa. Rindu nyaaaaa nak menulis. Rinduu ngat. So yeah, hello! ;) Sihat ke semua? Alhamdulillah saya sihat sihat dan makin sihat.

I can't remember when but there is someone asked me "bila nak sambung Bidadari lagi?". So here the answer. Saya pernah berangan-angan untuk terbitkan buku bertajuk "Bidadari" ni dan sebab itu saya menulis di blog ceritanya. Tapi malangnya saya tak dapat nak sambung cerita tersebut sebab...... hm sebab apa ye?

Oh, to be honest, cerita Bidadari tu adalah cerita yang BENAR. Yes, sebenarnya it's not a fairy tale story but it is true story. And it's about my life actually. I mean, it's about a true story about me and someone. Tapi malangnya, saya lupa dah semua kisah yang terjadi antara saya dan dia.

Saya cuma ingat, saat dimana dan bagaimana saya kenal beliau. Sedikit kisah-kisah tentang saya dan beliau. Dan, selepas itu, ia nya hilang. I can't remember the rest. Kenapa saya buat tajuk sebagai "Bidadari", pasti ada kisahnya.

Tapi, cerita ni bukan cerita "HAPPILY EVER AFTER". It's not :D But, it's ending with nicely tho.

Okay lah meh la nak cerita ending nya terus hahaha sebab seriously dah lupa.

I was want to ending it like:-

"Balqis berkahwin dengan lelaki yang mencintainya dengan sepenuh hati dan Adam berbahagia bersama isteri dan anak di samping nya"

THE END.

hahahahaha nice ending right? lol

Kenapa saya namakan tajuk cerita itu sebagai "Bidadari" adalah kerana, ada satu masa tu, saya terlalu jatuh dan lemah dan buatkan saya give up. Ye, dulu saya sering down dan cepat putus asa (sekarang pun masih tapi boleh control sikit). Dan kemudian, Adam bagi dekat saya kata-kata semangat dan dia pun berkata:-

"Bidadari Syurga Kena Tabah"

Ayat simple kan? Tapi, sangat bermakna.

Kadang-kadang bila aku down, aku akan guna ayat tu untuk diri sendiri. Bukan sebab kerana aku masih ingat pada dia (yes sometims teringat la juga) tapi ayat tu buat aku fikir, bidadari memang kena sentiasa tabah.

Jadi, nak jadi bidadari tu, bukan mudah. Apatah lagi nak capai Syurga Allah.

Nak benda tu, kena tabah la untuk harungi semua ujian yang Allah bagi.

Allah sayang kita :)

em tadi saya, ni aku pulak. k k bye.

No comments:

Post a Comment